Tel: 0722 491 906
email: telecomunicatii@pixelart.ro

Retele structurate

retele structurate
 1. Ce este o retea structurata?

  Retelele structurate reprezinta modul de cablare in care toate prizele de voce/date sunt conectate la un patch panel central, de unde poate fi determinat exact modul in care vor fi utilizate aceste conexiuni. Fiecare priza poate fi legata (prin intermediul patch-panel-ului) la un switch de retea (montat in acelasi rack) sau la un patch panel cu rol de bridge catre un sistem telefonic PBX, realizandu-se astfel conexiunea la un port de voce/date.

  Cablarea structurata are in componenta urmatoarele subsisteme:

  • Instalatia de intrare reprezinta interfata cladirii cu lumea exterioara.
  • Camerele de echipament gazduiesc echipamentul utilizat de persoanele din cladire.
  • Dulapul de telecomunicatii contine echipamentele de date si telecomunicatii ce conecteaza subsistemele de cablare orizontala la backbone.
  • Backbone-ul transporta semnalul intre instalatiile de intrare, camerele de echipament si dulapurile de telecomunicatii.
  • Cablarea orizontala reprezinta cablurile de la camerele de telecomunicatii la prizele individuale (de pe acelasi etaj).
  • Componentele zonei de lucru conecteaza echipamentul utilizatorului final la prizele subsistemului de cablare orizontala.
 2. De ce o retea structurata?

  Avantajul major al retelelor structurate este ca acestea sunt mai usor de intretinut si mai usor de depanat. De asemenea, cablarea structurata are avantajul de a fi flexibila si durabila, nefiind necesare modificari structurale la nivelul cablarii in cazul modificarii configuratiei retelei.

 3. Cine poate cabla o retea structurata?

  Retelele structurate sunt cablate de catre firme specializate in acest domeniu. Firma noastra realizeaza activitati de conceptie, proiectare si cablare pentru retele structurate voce-date de cat. 5 si cat. 6-a.

Vreau o cerere de oferta Vreau sa vad portofoliul de clienti


Pixel Art iti recomanda Cancun holidays, un ghid turistic pentru vacante in Mexic, tinutul mayasilor.